29 april 2016
18:30

Växjö United

Referat: Lindås/Långasjö - Växjö United

Fredagskvällens match mot Växjö United gav svar på hur viktigt det är att omsätta de chanser man skapar i mål. Hemmalaget hade ett flertal sådana under de första 20 minuterna av första halvlek samt även några stycken i början av andra halvlek, alla dessa chanserna "brändes". Växjö United däremot tog vara på sina med mål som följd.

Efter att inledningen av matchen varit tämligen jämn gick matchen över till Växjö United's fördel allt eftersom målen trillade in,0-1 kom efter en dryg kvart. Strax efter fick sedan bortalaget en till synes billig straff och gjorde 0-2. Efter detta sjönk moralen något i hemmalaget som fick svårt att försvara sig mot Växjö United's bolltrillande som ofta slutade med sylvassa attacker från kanterna. Resultatet i halvtid var 0-3. Andra halvlek startade med att hemmalaget tryckte på för att reducera men de chanser som skapades resulterade inte i mål. När sedan 0-4 kom var det ridå ner. Resten av machen gick i samma mönster. I matchens sista minut fixade Anton Nilsson tröstmålet för L-L genom att från högerläge djupt inne i straffområdet ur dålig vinkel skjuta bollen förbi bortalagets målvakt.

Vi hoppas nu att alla spelare "taggar" till ordentligt inför nästa vecka för att komma revanchlystna till tusen till matchen borta mot Älmhult på torsdag kl. 15.00.